Iš pradžių buvo teigiama, jog konkurso nugalėtojas gaus teisę į „Eurovizijos“ kelialapį. Tačiau Lietuvos dalyvavimas „Eurovizijoje“ lieka neaiškus, tad neaišku ir ar kelialapį į šį konkursą gaus „Dainų dainos“ nugalėtojas. Tuo motyvuodamas Ruslano Kirilkino prodiuseris Modestas Karnaševičius savo globotinį išbraukė iš „Dainų dainos“ konkurso dalyvių sąrašo.

Negana to, kai kurie dalyviai, bandę patekti į „Dainų dainos“ konkursą, bet nepraėję komisijos atrankos, taip ir nesuprato, kuom neįtiko jų pateiktos dainos. Iš 60 pateiktų paraiškų, į tolimesnį etapą pateko 36. Už borto išmesta buvo ir pirmojo realybės šou „Kelias į žvaigždes“ dalyvė Donata Virbilaitė, specialiai šiam konkursui su roko grupe „This“ įrašiusi dainą „Life belongs to us“.

“Gavosi kaip visada – iš keturių vyrų sudaryta komisija, atstovavusi visos Lietuvos visuomenę, nusprendę, kad mes nesame tinkami pasirodyti LRT eteryje, nes, pasak vieno komisijos nario, juk reklamos mums nereikia, nes mes ir taip puikiai žinomi. O be to, daina neatitinka formato - turbūt visiems iki kaulų smegenų girdėtas „atsiprašymas", nepaisant to, kad to „nustatyto formato" niekur nėra ir niekas apie jį nešneka”, - širdo Donata.

LRT muzikos laidų prodiuseris ir vienas „Dainų dainos“ atrankos komisijos narių Jonas Vilimas sakė, jog vertinimo kriterijai buvo labai įvairūs, tačiau apie juos kalbėjo labai aptakiai. „Iš esmės tai daugiapoliai kriterijai. Nėra pagrindinių, yra visi svarbūs: tiek dainos profesionalioji pusė, tiek potencialiai vizualioji pusė, nes tai yra kartu ir žiūrimas, ir klausomas renginys. Ir įrašo, ir potencialaus atlikimo kokybė - ir taip toliau, ir panašiai – yra daugybė kriterijų. Reikalavimų, kad būtų vienas žanras ar stilius nebuvo. Iš karto galima pasakyti, kad tie, kas taikė į Eurovizijos standartą, tie tikrai pralošė. Tie euroviziniai standartai, su kuriais jie bandė žaisti, buvo ne patys geriausi”.

J.Vilimas pažėrė pastabų ir apie Donatą Virbilaitę, kuri vienintelė iš visų likusių už borto atlikėjų, prabilo apie keistus LRT standartus. „Netenkina bendras lygis, kokybė ir taip toliau. Donata bandė ir į ,,Triumfo arką“ eiti - jos pasirodymas buvo labai nekoks. Ji mokėsi ir muzikos, ir visa kita, bet..”, - atsiduso pramoginės muzikos visažinis J.Vilimas.

Nors J.Vilimas akcentuoja „daugiapolius kriterijus“, bet labiausiai tikėtina, jog LRT į savo eterį nusprendė susigrąžinti ryškiausias Lietuvos popmuzikos žvaigždes – pastaruosius kelerius metus daugelis ryškiausių atlikėjų, motyvuodami įvairiausiomis priežastimis, nedalyvavo „Eurovizijos“ atrankose. Tačiau labiausiai tikėtina pagrindinė priežastis – nenoras dėl teisės pakliūti į „Euroviziją“ varžytis su scenos naujokais.

„Dainų dainoje“ mažai žinomų vardų pasirodys labai nedaug, o sunkiąją artileriją sudarys tokie popscenos grandai kaip „Yva“, „69 danguje”, Rūta Ščiogolevaitė, BIX, Stano, Alanas Chošnau – atlikėjai, turintys ir svorį, ir solidų užnugarį. Neabejotinai – ir talentą. Tačiau norom nenorom kyla klausimas, ar „Yva“ (beje, Natalija Zvonkė šiame konkurse pasirodys du kartus – kartu su „Yva“, ir su vyru Deivydu Zvonkumi. Ir tokių atlikėjų, pasirodysiančių „Dainų dainos“ scenoje du kartus su skirtingais projektais yra ne vienas – KLUBAS.lt pastaba), remiantis „daugiapoliais kriterijais“ yra tikrai pranašesnė nei ta pati Donata Virbilaitė ir grupė „This“?

KLUBAS.lt savo skaitytojams siūlo susipažinti su „daugiapolių kriterijų“ neatitikusia D.Virbilaitės ir „This“ daina „Life belongs to us“ bei balsuojant nuspręsti, ko verta ši daina – „Dainų dainos“ ar šiukšlių dėžės.

Šaltinis
Draudžiama Klubas.lt paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur, taip pat platinti mūsų medžiagą be sutikimo. Jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Klubas.lt kaip šaltinį.
Klubas.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją